sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Hiirirobotti opettaa koodaamaan


Beebot-robotti sai kaverin  -  Hiirirobotin. Hiirirobotilla voi tehdä kaiken saman, mitä beebotrobotillakin ja vielä enemmän. Hiirirobotin mukana tulee valmiita ratakortteja ja ohjelmointia helpottavia pikkukortteja.

Lapsen kämmeneen sopiva, iloisesti ääntelevä Hiirirobotti.

Hiirirobotti liikkuu ketterästi ja sulavasti. Siinä on myös kaksi eri vauhtinopeutta, joka antaa haastetta vähän isommillekin. Pienemmille lapsille  hiirirobotin  koodauskortit ovat apuna koodauksessa. Aikuisen apua tarvitaan palojen liittamisessä toisiinsa. Kun alkuvalmistuluista on päästy, voi hauskuus alkaa.

Mukana tulee hiirirobotin lisäksi 16 alustapalaa, 10 kaksipuolista toimintakorttia ja pieniä ohjelmointia helpottavia kortteja , väliseiniä, kaaria sekä juustopala.
Hiirirobottipaketti saapui meille yllätyksenä ja jännitys oli katossa, lapset saivat avata Tevellalta tulleen paketin.
Kun paketista ilmestyi robottipakkaus, pienet sormet halusivat heti kosketella ja kokeilla. 

 
 
Blogipostaus tehdään yhteistyössä Tevella Oy:n kanssa.Hiirirobotin käytön opettelu oli helppoa ja pakkauksessa seuranneet ohjeet olivat selkeät. Pedagogina ajattelen vielä hyödyntää hiirirobottia ilman sen alustaa ensi viikolla opetellessamme k-kirjainta. Haluan kokeilla mihin kaikkeen hiirirobotti taipuu. 


Nyt hiirirobotti on leluhyllyllä joka päiväisessä käytössä. Omia ratoja tehdessä saa käyttää luovuuttaan ja ohjelmoinnin jaloja taitoja. Joskus luovat radat ovat miltei mahdottomia :) silloin  on aika muokata rataa.


Kuvasimme lasten kanssa videoita opetellessamme käyttämään uutta hiirirobottia. Video työstettiin loppuun wevideolla ja ladattiin youtubeen.
Voit katsoa videon tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti