keskiviikko 8. helmikuuta 2017

100-päivää taitavampi ja viisaampi

Nyt on juhlaa arjen keskellä. Samalla opimme kymmenjärjestelmän mutkikkaan maailman.
100-lintuun on jäljellä enää muutama päivä. Laskitko kuinka monta?


Olemme laskeneet vihaisia lintuja eskarin alusta alkaen. Vihdoin lähestyi aika, jolloin 100-linnun oli aika lennellä näyttämölle.Varsinainen juhlapäivä oli tiistaina. Pukeuduimme lasten ehdotuksen ja äänestyksen perusteella satuhahmoihin. Jo heti aamusta kävi ryhmässä kova kuhina. Ja ennen ulkoilua diskoiltiin värivalojen loisteessa.

TERVETULOA!

Pajatyöskentelyissä keskityttiin 100-viikkoon. Satahaastettelun vastaukset saivat aikuisille hymyn huulille. Valokuvasovelluksella muokattiin lapsista kuvat "nyt ja miltä näyttäisit vanhana". On ollut ihanaa saada vanhemmilta palautetta suvun piirteiden löytymisestä. 

Lasketaan 100:n satamadon matkassa.

Harjoitellaan pujottelutaitoja 100:n laskemalla. 100 makaronia pujoteltuna.

Aamuhetken herkkupaloina koottiin satamukeja hyödyntäen torni, jonka pystyssä pysymistä jännitettiin viikon verran. 


Tätä tehtiin suurella jännityksellä ja valtavalla sitkeydellä.

Ja parasta kaikessa oli nukkarihetki. Kyllä luit aivan oikein, nukkari voi olla parasta päikkärissä ikinä.
Toisinaan tarinoin lapsille omasta lapsuudestani ennen päiväunien alkua. Tapaan tarinoida siitä, kun olin itse päiväkodissa tai kävin koulua. Lapset usein toivovat, että kerro taas tarina. Nyt kerroin tarinaa kesäleirin hauskoista hetkistä teltassa. Pian yhdestä sängystä kuului ääni - me saatiin nukkua viime kesänä teltassa. Viereisestä sängystä kuului kommentti - voi että, mä en oo ikinä ollut teltassa. Yhtäkkiä päiväunten alkumetreillä keskustelimme teltoista ja makuupusseissa nukkumisesta. Huomasin, että aika moni eskari oli vielä vailla tätä kokemusta. Siitä se ajatus sitten lähti. 

Parhaat päikkärit ikinä. Ulkona saa pakastaa.
Unisatu Lasse Pöystin kertomana.

Kiitollisena voin todeta, että ryhmällämme on upeat, aktiiviset vanhemmat, jotka mahdollistivat 100-viikon tähtihetket. Rohkeat työkaverit, jotka uskaltavat heittäytyä. Osallistuvat lapset, jotka innolla haluavat oppia uutta. Kevättä ja eskaritodistusten jakoa on ilo odottaa näin hyvällä porukalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti