keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Teologisia kysymyksiä ja perinteitä

Ennen pääsiäistä teimme muutamia perinteisiä askarteluja ja istutimme rairuohoa sekä kotiin, että päiväkodin pöydille. Ihastelimme ruohon nopeaa kasvua ja hoidimme siemeniä valolla ja vedellä. Lähiympäristöstä haimme pajunkissoja ja koristelimme virpomisvitsoja.


Kotikirkkoomme matkasimme bussilla. Ennen pääsiäiskirkon alkua kiertelimme kirkon ympäristössä ja löysimme kirkkopulujen pesäpiilon. Kirkonmenot herättivät pienissä monia kysymyksiä, joihin ystävällinen Suvi-pappi pohti vastauksia yhdessä lasten kanssa ennen lähtöämme.
Pääsiäisloman kynnyksellä  Pääsiäiskana järjesti lapsille yllätyksenä munajahdin. Koska ulkona satoi lunta ja räntää vaakatasossa, oli Pääsiäiskana siirtänyt munajahdin sisätiloihin. Pääsiäismunia etsittiin pareittain. Kun tarvittavat numerot munien sisältä oli löydetty, oli viimeisen tehtävän vuoro. Vielä oli tehtävänä järjestää numerot oikeaan järjestykseen. Tämän jälkeen sai Pääsiäiskanalta makoisan palkkion. Torstaina suljettiin hyvin mielin päiväkodin ovi ja suunnattiin portilta kohti pääsiäislomaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti