maanantai 26. helmikuuta 2018

Tauon jälkeen takaisin asioiden ääreen

Ehkä olet huomannut blogini olleen tauolla. Olen käyttänyt aikani hyvin. Opiskeluni ovat nyt viimeistä sinettiä vaille valmiina. Nyt on taas aika palata asian ääreen. Vaikeinta on päästä rytmiin, sillä kuukauden aikana on tapahtunut paljon. En oikein tiedä mihin tarttua, mistä kertoa, olemme lasten kanssa ryhmässä tehneet niin paljon. Yritän nyt seuraavien viikkojen aikana pikakelauksella saada sinut ajantasalle. 

Akvaarioprojektimme on ollut yllätyksellinen elämys. En vaihtaisi siitä päivääkään pois. Olemme kaikki oppineet runsaasti uusia asioita. Olemme oppineet ottamaan vastuuta ja huolehtimaan ympäristöstä. Teemme päivittäin läsnäoloharjoituksia akvaarion edessä istuen. Vain katsomme ja katsomme. Muiden ryhmien lapset ovat tulleet istumaan akvaariomme eteen ja vain katsovat ja katsovat. Me aikuiset, mekin varastamme itsellemme pienen hetken kalojen ääressä ja vain katsomme ja katsomme. Se rauhoittaa ja antaa virtaa. Parasta akkujen latausta ikinä.


Upea valmis akvaariomme. Akvaariossa tapahtuu koko ajan.
Haluat varmasti tietää, miten tähän upeaan ilmestykseen pääsimme. Teimme paljon töitä ja valmisteluja. Viimeksi kirjoitin siitä, miten lasten kanssa pesimme hiekan ja kivet valmiiksi. Tämän jälkeen akvaarion vesi laitettiin varovasti akvaarioon ja siihen lisättiin tarvittavat aineet, jotta vesi olisi käyttökelpoista kaloille. Veden lisäyksen yhteydessä istutimme myös kasvit. Lapset videoivat ja kuvasivat toimintaamme. 

Nykyaikaisilla aineilla akvaarion vesi on valmista kaloille nopeasti.
Lapset mittasivat veden akvaarioon. Akvaariomme on pienehkö 60 litrainen akvaario. Vesi kaadettiin kannulla pikku hiljaa lautasen kautta, niin hiekat eivät siirtyneet veden mukana. 

Lapset kaatoivat vuorotellen vettä akvaarioon. Osa lapsista kuvasi ja videoi tapahtumaa.
Aineiden lisäämisen jälkeen veteen jäimme odottelemaan kalojen saapumista. Teimme lasten kanssa runsaasti taustatyötä ja tutkimme, mitkä kalat olisivat meille sopivimmat. Tutkimme asiaa kirjoita ja internetistä, katselimme erilaisia videoita. Saimme apua valintaan myös paikallisesta akvaarioliikkeestä. Heidän ystävällisen palvelun avulla valitsimme akvaarioomme uudet asukkaat. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti