sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Ensiapua ja reilua peliä

Reilun pelin hengessä harjoiteltiin koko ryhmän kanssa jalkapalloa. Tuomari jakoi jokaiselle pelin loputtua reilunpelin kortin. Reilua kaveruutta harjoiteltiin myös aamupiirillä. Lasten kanssa keskusteltiin siitä, miten reilu kaveri käyttäytyy ja kannustaa toista. Tunnetreeneissä käytiin läpi kuinka puhutaan ystävällisesti kaverille.


Kaikki pelaa kannustaen ja kehuen. Jokaisella on oikeus pelata ja olla maalissa.
Ennen varsinaista jalkapallomatsia lämmiteltiin lihakset ja tehtiin nopeus- ja koordinaatioharjoituksia. Keskilinjan ylitystä ja pallon kuljettamista. Yli tunnin jalkapallomatsi kehitti myös lasten yleiskuntoa. 
Alkulämmittelyn ohjeet kuunneltiin tarkasti.

Kaikki pelasivat hienosti tiimissä ja kannustavia kehuja muistettiin antaa pelikavereille. Pelattiin reilua peliä.


Kulmapotku tuomarin vihellyksestä

Suuremmilta vahingoilta vältyttiin, vaikka peli oli kiivas ja tapahtumarikas. Viikon aikana tutustuttiin E-kirjaimeen ja ensiapuun. Tutkimme lasten kanssa, mitä kaikkea retkireppumme ensiapupussi sisältää ja mihin tavaroita käytetään.


Puhdistuainetta ja laastareita, siteitä ja kylmäpussi sekä kolmioliinoja.

Lasten kanssa kokeiltiin miten kylmäpussi toimii ja milloin tarvitaan puhdistusainetta. Laastarien ja siteiden laittoa harjoiteltiin Nallen kanssa.

Spr:n auta Eppua monisteissa ratkottiin lapsille tyypillisiä haavereita. Päivän lopuksi jaettiin kunniakirjat ensiaputaidoista. Ja käytävillä raikui laulu: " Jos apua tarvit, soita silloin 112:seen..."


https://www.punainenristi.fi/materiaali/ensiapupaketti-esikoululaisille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti