sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Matikan käsitteitä palomiesteemalla

Viime viikon aikana tutustuimme ensimmäiseen kirjaimeen. A-kirjain tuli tutuksi monella eri tapaa. Teimme A-kirjaintaidetta sankoruiskulla ja vesiliukoisilla liiduilla. Aamupiirillä etsimme A-kirjaimia sanojen alusta, lopusta ja keskeltä. Pelasimme yhdessä hauskaa "syötä Apinaa peliä", jossa vahvistuivat myös matemaattiset taidot.

Noppapelissä vahvistui myös laskemisen taidot.


Viikon aikana ehdimme harjoitella matematiikan käsitteitä monella eri tavalla.
Ensin työstimme käsitettä samanlainen. Samalla harjoittelimme kädentaitoja, leikkaamista ja liimaamista ja ohjeiden kuuntelemista.

Tee samanlainen.


Aamupiirillä jokaisella oli 4 multilink palasta ja jokainen kävi vuorotellen kurkkaamassa salaiseen laatikkoon, jossa oli malli. Omalla paikalla tuli muistaa malli ja yrittää tehdä omista palikoista samanlainen. Jokainen sai kurkkaamassa mallia laatikosta niin monta kertaa kuin halusi. Seuraavana aamuna sama tehtävä sujui jo jouhevammin ja tuntui tutummalta.

Rakenna samanaainen käyttämällä muistiasi avuksi.


Muistia treenattiin myös palomiesaiheisella muistipelillä, jossa kuvien lisäksi oli apuna myös tutut numerot 1-9. Muistipeliä pelattiin parityöskentelynä ja vahvistettiin ryhmätyöskentelyn taitoja.

Palomiesaiheinen muistipeli.


Matematiikan käsitteitä ensimmäinen, keskimmäinen ja viimeinen harjoiteltiin konreettisesti. Lapsijonossa ja pihaleikissä maa-meri-laivan tapaan. Teimme myös taululla harjoitteita lukujonolla ja muistinvirkistämisenä oli apukortteja. 

Ensimmäinen, keskimmäinen ja viimeinen. Nopeasti siirryttiin pidempiin tehtäviin lukujonolla.


Papunetin apukuvat auttoivat kirjallisessa tehtävässä.


Eskarien kynätehtävä oli tehty palomiesteeman mukaisesti. 

Legopalomiehet valmiina. Harjoiteltiin ympyröimistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti