torstai 15. lokakuuta 2015

Leikkejä ja leipomista

Viikon (41) aikana kertasimme opittuja asioita kirjallisten tehtävien kanssa. Meillä ei ole käytössä kirjaa vaan tehtävät luodaan itse tai käytetään sopivaa materiaalia. Eskarit ovat hyvin motivoituneita tekemään tehtäviään ja huolehtivat samalla omista työvälineistään. Eskarit arvioivat omaa osaamistaan värittämällä tehtävän lopussa olevan kuvan sen mukaan, miten tehtävänteko on heidän mielestään sujunut. Eskarit valitsevat itselleen tehtävään tarran kiitokseksi hyvästä työstä ja ope kirjoittaa jokaisen tehtävään oman arvionsa.
Alkukartoituksissa monien eskareiden mielestä tehtävien lisäksi kivointa päivän aikana on leikki. Siihen meidän ryhmässä on varattu runsaasti aikaa. 
                                  
Kuukausittain leivomme pienryhmittäin. Tällä viikolla teimme vaaleita pipareita. Edellisenä päivänä eskarilaiset olivat valmistaneet taikinan mittaamalla ja tarkasti laskemalla. Leivottuaan piparit jokaiselle riitti maistiaisten jälkeen vielä kotiinviemistäkin. Ryhmässämme on myös lasten käytössä leivontaleikki, jonka "taikina" on puhtaasti jauhoja ja öljyä. Leikin jälkeen eskarit ovat oppineet siivoamaan huolella jälkensä.
                                   
Leikkikauppaamme on tullut syysale. Kauniit kotimaista käsityötä olevat korut myydään nyt edullisesti.
                                   Ei kommentteja:

Lähetä kommentti