torstai 1. lokakuuta 2015

Hammaskeijuja ja Aarne Alligaattori

Eskarilaisten hammasrivistön pienet helmet vaihtuvat rautahampaisiin. Yksi eskarilaisesta lahjoitti irronneen hampaansa tieteelliseen kokeeseen. Hammas laitettiin viikoksi pilttipurkkiin cokiksen kanssa. Ensi viikolla tutkitaan, miten valkoisen hampaan on käynyt sokerivedessä. Lapset ovat arvailleet, että hammas häviää kokonaan tai sen väri muuttuu.
                  
Tämän viikon aikana olemme tutustuneet ensimmäiseen kirjaimeen. A-kirjain tuli tutuksi Aarne Alligaattorin seurassa. Samalla harjoittelimme saksien käyttöä ja liimaamista. Jokaiselle syntyi oma persoonallinen taideteos.
                    

Numerot 0-5 tulivat tutuiksi numerobingon kera. Bingoa pelattiin pienryhmissä. Pelatessa harjoiteltiin myös tarkkaavaisuutta ja pettymyksen sietoa.

                    

Metsäretkelle lähdettiin iloisin mielin. Tutkimme lehti-ja havupuita. Opimme jokamiehen oikeuksia. Aarrejahdin lopussa lopussa saimme selville koivun antaman aarteen. Maistelimme pastilleja ja huomasimme sen olevan tuttua xylitolia. Lapset innostuivat hämähäkinseiteistä ja ottivat niistä valokuvia. Mukana olleet kiikarit olivat myös kovassa käytössä.

                   


     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti