maanantai 26. lokakuuta 2015

TVT.... Tulevaisuutta, varmuutta ja toiminnallisuutta?

Kun aloitin blogini kirjoittamisen, oli tarkoitukseni avata perheille eskarilaisten elämää päiväkodissa. Tarjota heille mahdollisuus kurkistaa kuvien myötä pieninä palasina viikkojen sisältöön. Lapset ovat ottaneet kuvaamisen ja blogin innostuneesti vastaan. "Tuu ottaan kuva, et mun mamma näkee sen sit netistä". Perheiltä olen saanut kiitosta ja lapsilta avointa positiivista palautetta.
Seuraavien viikkojen aikana koulutan kaupunkini päiväkodeissa henkilökunnalle tieto- ja viestintätekniikan taitoja . Jaan matkan varrella syntyneitä ideoita täällä blogissa ja jatkan eskarielämän seuraamista taas neljän viikon kuluttua. Hyppää mukaan TVT:n maailmaan.

                   


Koodausta olemme harjoitelleet Bee-Boteilla. Lapset ovat rakentaneet robottimehiläiselle ratoja ja ohjelmoineet robotin kulkemaan halutun reitin. Samalla he ovat oppineet matemaattisia valmiuksia, harjoitelleet ryhmässä toimimisen taitoja ja käyttäneet luovuuttaan.                            
Tässä on valmis näyttämö animaation hahmoille. Animaatioita olemme tehneet lasten kanssa iPadin Lego movie maker sovelluksella. 
                   

Olemme harjoitelleet tekemään qr-koodeja www.qr-koodit.fi sivuston avulla ja lukemaan koodiin piilotetut viestit qr-reader sovelluksella. Pursuan ideoita käyttää qr-koodeja päiväkodissa.Tänään päähäni pälkähti toteuttaa joulukalenteri ryhmään qr-koodien avulla. Sitä ennen ajattelin, miten suloista olisi kätkeä isänpäiväkorttiin lapsen videotervehdys omalle isälleen qr-koodin taakse. Qr-koodit ovat suuri mahdollisuus käyttää nettilinkkejä, omia videoita ja valokuvia.
Kouluttajana koen olevani etuoikeutetussa asemassa, sillä pääsen kurkistamaan kaikkiin kaupunkini esiopetusyksiköihin. Voin napsia uusista oppimisympäristöistä ideoita ryhmäni arkeen.
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti