sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Rauhoittumisen ja läsnäolon ABC

Vahvuuksien bongaaminen on jatkunut tällä viikolla. Uutena vahvuutena innostuminen.
Kun vaikea ja haasteellinen toiminta tulee eteemme, otamme innostuksen vahvuuden käyttöön.
Päivän aikana olemme lasten kanssa tehneet tietoisen hengittämisen harjoituksia. Istumme ringissä, suljemme silmämme ja kiinnitämme huomiomme tietoisesti hengittämiseen. Kuuntelemme pienen kellon ääntä ja hengittelemme rauhallisesti itseämme kuunnellen ja hengitystämme aistien. 
Aamupiirillä olemme tehneet myös muita tietoisen läsnäolon harjoitteita. Tämän kaltaiset harjoitukset vahvistavat  keskittymisen, impulsiivisen toiminnan ehkäisemisen, rauhoittumisen, tarkkaavuuden ja harkinnan taitoja. Olemme lasten kanssa keränneet myös aarrearkkuumme hyvien taitojen timantteja. Osaamme auttaa kaveria ja toimimme reilusti. Ensi viikolla timanttien metsästys jatkuu.


Rauhoittumispurkit. Vettä, glyserolia, astianpesuainetta ja hileitä oman maun mukaan.

Lasten kanssa askartelimme rauhoittumispurkit. Purkeissa on vettä, glyserolia, astianpesuainetta ja hileitä. Nämä ovat aina lasten saatavilla. Niitä voi tutkiskella pöydän ääressä. Samalla rauhoittuen katseluun voi tarkkailla, miten hileet hiljalleen leijailevat alas purkin pohjalle. Purkit ovat olleet viikon aikana ahkerassa käytössä.

Eläinjooga sai jo viime viikolla suuren suosion lasten keskuudessa. Erityisesti tasapainoa vaativat harjoitteet koimme mukavan haastaviksi. Joogasimme uudestaan. Nyt liikkeet tuntuivat jo sujuvan paremmin. Liikket olivat nimetty eläinten mukaan ja tämä innosti lapsia.

Neuvokkaan perheen eläinjoogavidoista liike Perhonen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti