sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Vahvuudet käyttöön

Viime viikon aikana tutustuimme lasten kanssa vahvuusvarikseen, viisaaseen pöllöön ja räksyttävään vahtikoiraan. Eläinhahmojen on tarkoitus auttaa lapsia ymmärtämään omia vahvuuksiaan ja opettaa itsesäätelytaitoja.


Viisas Pöllö ja Räyhäävä Vahtikoira Aarrearkun luona.
                                     

Ulko ovella iloinen terveydys - "Olet tärkeä" toivotti kaikki lämpimästi tervetulleeksi aloittamaan uutta viikkoa.
Viikon aikana askartelimme keppinukkeja, viisaan pöllön ja
räyhäävän vahtikoiran. Näille koristelimme ison aarrearkun. Arkkuun taltioimme myös timantteja hyvistä teoista ja onnistumisista.


Askartelua oman maun mukaan.

Tutustuimme lasten kanssa aivojen toimintaan. Esitimme lapsille käsinukeilla teatteriesityksen viisaan pöllön ja räyhäävän vahtikoiran seikkailuista. Harjoittelimme tilanteita, joissa tarvitaan itsesäätelyn vahvuutta.

Aivot ohjaavat itsesäätelyä.


Aamupiirillä harjoittelimme tietoista läsnäoloa ja kokeilimme naurujoogaa. Huumonrintaju on loistava vahvuus selvitä tilanteista ja luoda rentoa ilmapiiriä. Naurujoogassa kaadettiin naurua kannulla mukeihin. Ensin otettiin vain pienet hörpyt varovasti, siitä seurasi pientä naurua. Sitten otettiin hieman enemmän ja naurua piisasi jo melkoisesti. Kun mukit tyhjennettiin kunnolla kokonaan niin naurunremakka kuului taatusti jo käytäville. Nauraminen on yhdistävää ja vapauttavaa. 

Vahvuutena huumorintaju.Eskareilla oli edessään myös muutama kirjallinen tehtävä. Ä:n ja Ö:n lisäksi harjoiteltiin pöllön kirjain.
Kirjattoman eskarin tehtäviä.

Aivoja jumpattiin salissa eläinjoogalla ja lepohetken jälkeen palapelejä kasaamalla.
Palapeleillä haastetta aivoille.

Nautimme neuvokkaan perheen Youtubevideoista, joissa ohjataan 8 erilaista eläinjooga-liikettä.
Eläinjoogasta löydät lisää tietoa täältä. 
https://neuvokasperhe.fi/liikunta/hauskaa-eläinjoogaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti