sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Kirje Joulupukille!

Istumme kaikki yhdessä isossa piirissä ja haluamme kirjoittaa toivekirjeen Joulupukille. 
Mitä haluaisimme saada? Mitä ryhmäämme tarvitaan juuri nyt? Mikä uusi leikki olisi ryhmällemme mukava? Kaikki miettivät ja pohtivat. Piirissä on syvä hiljaisuus. 
Nämä yleensä puheliaat ihanat hölösuut ovat hiiren hiljaa. Kukaan ei keksi yhtään toivetta."Ei me  oikein tarvita mitään, meillä on kamalasti leikkejä"
Olen aikuisena aivan äimistynyt ja yllättynyt. Tälläistä toivevuotta ei koskaan aikaisemmin ollut. Mikä nyt neuvoksi?
Hekatontun postilaatikko odottaa toivekirjettämme Joulupukille.

Pyydän lapsia muistelemaan vierailuja toisissa päiväkodeissa, olisiko siellä jotakin sellaista, mitä mekin voisimme toivoa tänne meille.
Nyt lapsien silmät kirkastuvat ja käsiä alkaa nousta. Yllättäen sama toive on useammalla lapsella. Tästä toiveesta innostuvat kaikki. Myös aikuiset.

Tonttu ja aikuiset tutkivat erilaisia mahdollisuuksia lasten toiveen toteuttamiseen.

Kun lapsien suurin toive on saada pitää huolta, ottaa vastuuta ja harjoitella aitoa läsnäoloa, olemme aivan myytyjä Hekatontun kanssa. Tämä toive tulee toteuttaa. Toive kirjoitetaan kirjeeseen ja jätetään Hekatontun postilaatikkoon. Hekatonttu on luvannut toimittaa kirjeen Joulupukille. Jännityksellä jäämme odottaamaan Joulupukin käyntiä.

Jännitys on käsinkosketeltava. Ryhmämme ei saa kovin montaa lahjaa, mutta yksi niistä on juuri oikeian kokoinen.
Kun Joulupukki on jakanut lahjansa, siirrymme ryhmätilaan avaamaan pakettejamme. Yksi paketeista on juuri oikean oloinen. Lapset rientävät iloissaan repimään papereita lahjan ympäriltä.

Mikä ihana riemunkiljahdus, kun saamme paketin auki.
Nyt meillä on projekti, jolla aloittaa uusi vuosi komeasti. Pääset blogia seuraamalla matkaamme. Ensi vuonna perustamme ikioman AKVAARION!
No, mitä mieltä olet, kannattaako uskoa Joulupukkiin?

Meidän ikioma AKVAARIO!
Aikuisen huomiona sanottakoon, että ilman paikallisen alan asiantuntijan omistautunutta ohjausta, emme olisi voineet lähteä tätä projektia toteuttamaan. Ryhmämme aikuiset ovat huisin kiitollisia Salon Akvaarioliikkeelle siitä asiantuntemuksesta ja käytännönläheisestä opastustuksesta, jota saimme hankintaa tehdessä. Kiitoksena ostoksista saimme vielä useita oppaita ryhmäämme lapsille luettavaksi. Paremmasta asiakaspalvelusta voi vain unelmoida. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti