sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Suomi 100-vuotta - Onnea!

Olemme koko viikon valmistelleet ensi viikon suuria '"Suomi 100"- juhlia. Juhlasalimme koristellaan yhteistuumin koko päiväkodin kanssa. Meidän ryhmämme on ahkeroinut aiheen parissa koko viikon. Toki ehdimme eväsretkelle metsän kätköihin ja Loiskis-orkesterin Suomi 100 konsertissa. Valloittavin biisi oli mielestäni orkesterin laulu Suomen presidenteistä. Lisäksi toteutimme toiveen ja  pelasimme sählyä salissa.


Kansallislintumme joutsen, liitu ja peittoväreillä toteutettuna.

Ryhmämme pojat innostuivat käyttämään nitojaa ja näin syntyi 100-kierteen koristevana. Samalla tekniikalla toteutettiin suomenlippu liehumaan ryhmän tiloihin. 
Upea siniristilippu liehuu ruokapöytämme yllä.
Kädentaitoja on treenattu monipuolisesti koko viikon ajan. Hammasharjamaalauksella ja repimistekniikalla toteutettiin suomenlippu-maalaus. Persoonalliset maalaukset koristavat nyt salimme seiniä. Alhaalla oleva lumi töpöteltiin ja pisarat luotiin hammasharjoilla.

Onnea Suomi!


Saliin ja tarjoilupöydälle teimme Suomi100 teeman mukaiset kynttiläkoristeet. 

Kynttilöitä wc-paperirullista. Sisällä pieni pahvinkaitale tukemassa ledikynttilää.
Aamupiirillä harjoittelimme illan esitystä; Suomi100-laulua. 
Laulun videon löydät täältä. 
Varhaisiän musiikinopettajat Ry tilasi Soili Perkiöltä ja Hannele Huovilta Suomi100-juhlavuoden kunniaksi uuden lastenlaulun. 

Ryhmätilamme ikkunat saivat uudet puitteet. Ja sini-valkoinen teema jatkuu myös ikkunoissa. Maalarinteipillä loimme kuviot ja lapset töpöttelivät ikkunat mieleisekseen valkoisella ja sinisellä maalilla. Maalin joukkoon lisäsimme hiukan astianpesuainetta, jotta siistiminen käy helpommin. 
Lasten mielestä ikkunasta on kiva kurkkia ulos pihamaalle.Salin kuusi saa koristeikseen sinivalkoiset nauhat ja kauniit kimmeltävät pallot. Kuusen oksille lentelevät myös ryhmämme lapsien suomilinnut, jotka koristeltiin lumihiutalein. Lapset innostuivat lumihiutaleista niin, että nyt niitä on ryhmätilojen ikkunat tulvillaan. Nyt on sali koristeltu ja juhlamme voivat alkaa. Maanantaina juhlimme 100 vuotiasta Suomea ilolla.

Onnea Suomi 100-vuotta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti